terugslagklep riolering

Terugslagklep riolering

Het terugstromen van afval- en of regenwater vanuit de riolering kan voor beschadiging zorgen. Om dit te vermijden plaatst De Rioolkrak eenvoudige terugslagkleppen of meer gesofisticeerde exemplaren met automatische pompsystemen.

Wat is een terugslagklep riolering precies?

Een terugslagklep voor uw riolering verhindert dat water uit de riolering het gebouw (opnieuw) kan binnendringen, met de eerder vermelde onaangename gevolgen van dien.

Goed nieuws : wij lossen het probleem van terugstuw op!

Voorkomen blijft nog altijd zoveel beter dan genezen.

We zijn niet voor niets De Rioolkrak, specialist in terugslagklep rioleringen.

Terugslagklep riolering, belangrijker dan ooit door de klimaatverandering

Intensere en hevige regenbuien: een nieuw risico

Het is u zeker niet ontgaan: het klimaat verandert:

De huidige rioleringsinfrastructuur is meestal nog niet berekend voor dergelijk zwaar onweer of erg hevige regenbuien.

Terugstuw vanuit de riolering overstroomt kelders en ruimtes

Gevolg: de riolering kan de grote hoeveelheid water niet snel genoeg afvoeren en stuwt het water terug, vaak met overstroming van ruimtes en kelders als resultaat. 

Dichtbebouwde straten en wijken met vooral verharde ondergrond zijn de eerste en meest voorkomende gedupeerden.

Naast vervelende geuroverlast (lees: stank) kan het overstromen van kelders en ruimtes, met zowel grijs als zwart (fecaliënhoudend) afvalwater, erg impactvol zijn. Een zeer droevige realiteit met meestal hoge kosten voor herstelling en/of vervanging.

De huidige rioleringsinfrastructuur is meestal nog niet berekend voor dergelijk zwaar onweer of erg hevige regenbuien.

Het wordt morgen niet beter: nog intensere frequente regenbuien

Onder invloed van de klimaatverandering verwacht men nog intensere en erg hevige regenbuien. Als het rioleringsstelsel morgen overal meer onder druk komt te staan, zal terugstuw ook alsmaar vaker voorkomen.

Waarom een terugslagklep voor uw riolering laten plaatsen?

Een terugslagklep voor uw riolering verhindert dat water uit de riolering het gebouw (opnieuw) kan binnendringen, met de eerder vermelde onaangename gevolgen van dien.

Wat is het precies?

Voor verschillende omstandigheden en vereisten zijn diverse specifieke terugslagkleppen voor uw riolering beschikbaar.

Wij werken met het kwalitatief zeer hoogstaande en erg uitgebreide assortiment van de gerenommeerde Duitse fabrikant KESSEL. Samen kunnen we elke terugslag problematiek identificeren, analyseren, aanpakken en definitief oplossen.

Als erkend gespecialiseerd service partner van KESSEL, is ons Rioolkrak team eveneens de logische keuze om uw terugslag systeem perfect te onderhouden en het optimaal actief en up to date te houden. Dit ook voor door andere bedrijven geplaatste systemen.

Heb je nog vragen voor ons?

Veel gestelde vragen over terugslagklep riolering

Wat is een terugslagklep in een rioolsysteem?

Een terugslagklep is een klepmechanisme dat in het rioleringsysteem is geïnstalleerd en ontworpen is om de stroom van afvalwater in één richting te reguleren. Het voorkomt dat afvalwater terugstroomt in uw huis of bedrijf wanneer er een probleem is in het rioleringssysteem, zoals een overstroming of verstopping.

Waarom is het belangrijk om een terugslagklep te hebben in mijn rioleringssysteem?

Een terugslagklep voorkomt dat rioolwater en terugstromen in uw pand, wat kan leiden tot ernstige overlast en schade. Het is vooral essentieel in gebieden waar overstromingen of zware regenval kunnen voorkomen.

Waar moet ik een terugslagklep in mijn rioleringssysteem laten installeren?

Een terugslagklep wordt meestal geïnstalleerd op de belangrijkste rioleringsafvoerleiding van uw huis, meestal direct na de uitgang van het gebouw. Dit zorgt ervoor dat alle afvalwater dat het pand verlaat, door de klep moet gaan voordat het verder stroomafwaarts gaat.

Vereist een terugslagklep specifiek onderhoud?

Terugslagkleppen vereisen over het algemeen minimaal onderhoud. Het is echter raadzaam om ze periodiek te controleren om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren. Verwijder eventuele vuilophopingen en zorg ervoor dat de klep soepel opent en sluit.

Kan De Rioolkrak helpen bij de installatie of het onderhoud van een terugslagklep in mijn rioleringssysteem?

Ja, bij De Rioolkrak bieden we professionele diensten voor de installatie en het onderhoud van terugslagkleppen in rioleringssystemen. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken en uw riolering te beschermen tegen overstromingen en terugstromend water.

Onze bekende professionele ervaring

U kent ons misschien van het VTM-programma De Vuilste Jobs.

Daar zal u al getuige geweest zijn van onze uitzonderlijke professionele ervaring. Bovendien verzekeren wij een vlotte dienst na verkoop en een periodiek onderhoud zonder zorgen.

We zijn dé referentie voor Vlaanderen voor een oplossingsgerichte diagnose van uw terugslag probleem mét garantie*.

GRATIS offerte aanvragen* Garantievoorwaarden

Extra schadekosten vermijden? Gratis offerte

De Rioolkrak ontstopt, ruimt, herstelt en vernieuwt je riolering. Snel, met vakmanschap en een opperbeste service.