camera inspectie

Camera inspectie voor het opsporen van alle lekken en problemen in uw riolering

Onstoppingsdienst

Bel ons Gratis : 0800 / 26 660Contacteer Ons

Een camera inspectie van uw riolering?

Camera inspectie van uw riolering vermijdt onnodig breekwerk. Zijn er aanpassingen nodig aan uw riolering of moet u renoveren? Misschien zit er wel een lek in uw riolering of doen er zich andere problemen voor. Iedereen krijgt er ooit wel eens mee te maken. Niet echt aangenaam natuurlijk, want meestal brengen die problemen geurhinder of wateroverlast met zich mee. Dan hoeft u niet meteen alles onnodig open te breken. Dankzij camera inspectie van uw riolering kan De Rioolkrak alle mogelijke problemen opsporen en uw afvoeren, riool- en regenwaterputten in kaart brengen.
Deze inspectie levert interessante informatie :

Probleemoplossend en preventief

De camera inspectie van uw riolering is dus zowel probleemoplossend als preventief inzetbaar. Er kan namelijk heel wat aan de hand zijn in uw riolering. Als u er bovengronds iets van merkt (geurhinder, wateroverlast, opstopping…), is het natuurlijk al te laat.

U kan het merken door

Vandaar dat ook preventief onderzoek erg belangrijk is om extra kosten te vermijden.

Zonder breekwerk

We brengen de camera in en laten deze de afvoer volgen. Zo kunnen we de breuken, barsten of verstoppingen in kaart brengen.

Zo geeft de camera een duidelijk beeld van

Dit alles zonder onnodig breekwerk.

Een camera inspectie lokaliseert ook de oorzaak van het probleem

Dankzij de camera inpectie van uw riolering kunnen we het probleem niet alleen lokaliseren, maar kunnen we mogelijks ook meteen zien wat het probleem veroorzaakt heeft.

Hetgeen we heel vaak detecteren zijn breuken, verzakkingen en ingroei van wortels. Het zorgt voor verstopte afvoerleidingen, wateroverlast en perforaties aan het buizensysteem van uw riolering. Dat is zeker het geval bij oudere stelsels waarbij de buizen niet bestand zijn tegen deze wortels.

Probleem gedetecteerd? Wij lossen het op!

Detecteren we effectief een probleem en/of schade, dan kunnen wij dit ook herstellen en verder opvolgen, dankzij onze jarenlange expertise. We geven advies en bijstand bij verzekeringsdossiers en maken een verslag op aanvraag. Aangezien alles kan opgenomen worden op video of foto, kunnen wij u hierbij bewijsmateriaal op beeld aanleveren.

Wij zijn uw helper in nood bij zowel kleine als grote diameters. Van 32 mm tot maar liefst 500 mm! Klein, groot, bochten… we inspecteren het allemaal. Dankzij onze flexibele camera’s vormen bochten voor ons geen obstakel.

Indien nodig reinigen we meteen ook de afvoeren.

Heb je nog vragen voor ons?

Veel gestelde vragen over camera inspectie

Wat houdt camera inspectie in en waarom is het belangrijk?

Rioolinspectie is een visuele evaluatie van de toestand van uw rioleringssysteem, meestal uitgevoerd met behulp van een speciale camera inspectie. Het is belangrijk omdat het problemen zoals verstoppingen, scheuren, breuken en wortelingroei kan identificeren voordat ze ernstige schade veroorzaken.

Hoe werkt een rioolinspectie met behulp van een camera?

Tijdens een camerainspectie wordt een kleine of grote camera in de riolering ingebracht. De camera stuurt live beelden terug naar een monitor, zodat onze experts de toestand van de leidingen nauwkeurig kunnen beoordelen. Dit stelt ons in staat om eventuele problemen te detecteren en de juiste oplossingen voor te stellen.

Wanneer moet ik een camera inspectie laten uitvoeren?

Het is raadzaam om een camera inspectie te laten uitvoeren wanneer u tekenen van rioleringsproblemen opmerkt, zoals frequente verstoppingen, slechte geuren, voor cytogenetic muren ,verzakkingen in vloeren of oprit , terugkerende overstromingen, of als u van plan bent om een oudere woning te kopen. Preventieve inspecties kunnen ook periodiek worden uitgevoerd om problemen vroegtijdig op te sporen.

Is camera inspectie alleen nodig voor oudere huizen?

Nee, een camera inspectie is niet alleen nodig voor oudere huizen. Zelfs nieuwere rioleringssystemen kunnen problemen hebben als gevolg van constructiefouten of andere factoren. Het is verstandig om regelmatige inspecties te overwegen, ongeacht de leeftijd van uw woning, om problemen te voorkomen of tijdig te ontdekken.

Zijn de kosten voor een camera inspectie de moeite waard?

Ja, de kosten voor een camera inspectie zijn zeker de moeite waard. Door tijdig problemen te identificeren, kunt u dure reparaties in de toekomst voorkomen. Het stelt u ook in staat om bewust te zijn van de toestand van uw rioleringssysteem en de juiste maatregelen te nemen om het te onderhouden.

Heeft u meer vragen over camera inspecties of wilt u een afspraak maken voor een camera inspectie? Aarzel niet om contact op te nemen met De Rioolkrak. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en uw rioleringsbehoeften te verzorgen.

De Rioolkrak is een bekende referentie als ontstoppingsdienst

U kent ons misschien van het VTM-programma De Vuilste Jobs.

Daar zal u al getuige geweest zijn van onze uitzonderlijke professionele ervaring. Bovendien verzekeren wij een snelle service 24/24 en 7/7 mét garantie*.

We zijn dé referentie voor Vlaanderen voor een oplossingsgerichte aanpak.

GRATIS offerte aanvragen* Garantievoorwaarden

Tijdig lekken en problemen in uw riolering detecteren? We zijn er snel bij! GRATIS offerte

De Rioolkrak ontstopt, ruimt, herstelt en vernieuwt je riolering. Snel, met vakmanschap en een opperbeste service.