Share

Getroffen door stortregen en je woning onder water?

Ferme onweersbuien, we krijgen er meer en meer mee te maken. De zomers worden warmer en helaas in ons klimaat, vaker afgewisseld met bliksem, gedonder en hevige stortbuien. Misschien goed voor de tuin maar het kan ook nare gevolgen hebben, tot dodelijk toe als er sprake is van blikseminslagen of omgewaaide bomen die op het wegdek belanden.

Onweer gaat gepaard met heel veel regen die naar beneden valt in een zeer korte tijdspanne. Het debiet van je riolering gaat tegen het rood aan. Het is van groot belang dat het water volledig door de rioleringen kan wegstromen en geabsorbeerd worden. Lukt dit niet meer, dan stijgt het water naar boven en komt je woning of appartement onder water te staan.

Waarom kan je riolering het overvloedig water niet aan?

  1. Als met het regenwater takken, blaadjes en zand mee in het rioleringsstelsel worden meegevoerd. Ook toezicht putten kunnen zo vol geraken.
  2. Als je rioleringsstelsel is verontreinigd door overtollige vetresten, zandophopingen en vernauwingen. De verontreiniging zorgt ervoor dat het debiet van je riolering drastisch verkleint.
  3. Als je rioleringsstelsel gebreken vertonen. Je kan het eventueel zelf ontdekken met het blote oog en indien niet ga je het zeker ondervinden aan die typische, onaangename geur.

Reiniging van je rioleringsstelsel

De Rioolkrak raadt je aan om je rioleringsstelsel op regelmatige basis preventief te reinigen. Zeker als je op punt staat om met vakantie te vertrekken. Je mag er niet aan denken om terug uit vakantie te komen en dit te moeten vaststellen… Laat je mooie vakantie achteraf niet verpest worden met je woning of appartement die onder water staat. Dit verdient niemand.

De ontstoppingsdienst van De Rioolkrak is specialist in het reinigen van je rioleringen en verwijderen van overtollig vuil. Voor het opsporen van geurhinder of defecten aan de leidingen, zet de Rioolkrak de modernste opsporingstechnieken in, namelijk rookdetectie of camera inspectie. Zo komen we op plaatsen waar je niet meteen aan kan en worden er brekingswerken vermeden.

De Rioolkrak helpt je uit de nood maar doet nog veel meer!

De Rioolkrak is een krak in zijn vak. En ons vak is alles wat te maken heeft met riolering, ruiming, ontstopping en regenwaterrecuperatie.