Share

De riolering door de eeuwen heen

Het bevolkingsaantal op aarde wordt groter en groter, net als het afvalprobleem! Afvalwater, uitwerpselen en andere vuiligheid, waar moeten we er toch allemaal mee blijven?

Dat is precies wat men zich duizenden jaren geleden afvroeg toen er steeds meer mensen bij elkaar kwamen in dorpen en steden.

Een stort op straat?

Vroeger werd alles gewoon in de natuur of op straat gedumpt, maar toen er in de negentiende eeuw ernstige epidemieën ontstonden door de slechte sanitaire voorzieningen en de stank in de steden alleen maar groter werd, besefte men dat er iets grondig fout zat.

De oplossing kwam toen iemand op het idee kwam om al die vuiligheid onder de grond door buizen te laten weglopen. Weg stank, weg ziekten en vooral weg uitwerpselen, urine en afvalwater op straat!

De Rioolkrak, het idool van elke riool!

Vandaag lopen er door ons land kilometers en kilometers rioolbuizen om het afval snel en onopgemerkt weg te voeren. Dat willen we natuurlijk zo houden! Daarom zorgt de Rioolkrak ervoor dat alle riolen piekfijn in orde zijn! De krak maakt elke riool kraaknet! De Rioolkrak reinigt, ontstopt, vernieuwt en herstelt al uw rioleringen en afvoeren in een handomdraai.