fbpx

Getroffen door stortregen en je woning onder water?

Ferme onweersbuien, we krijgen er meer en meer mee te maken. De zomers worden warmer en helaas in ons klimaat, vaker afgewisseld met bliksem, gedonder en hevige stortbuien. Misschien goed voor de tuin maar het kan ook nare gevolgen hebben, tot dodelijk toe als er sprake is van blikseminslagen of omgewaaide bomen die op het wegdek belanden.

Onweer gaat gepaard met heel veel regen die naar beneden valt in een zeer korte tijdspanne. Het debiet van je riolering gaat tegen het rood aan. Het is van groot belang dat het water volledig door de rioleringen kan wegstromen en geabsorbeerd worden. Lukt dit niet meer, dan stijgt het water naar boven en komt je woning of appartement onder water te staan.

Waarom kan je riolering het overvloedig water niet aan?

  1. Als met het regenwater takken, blaadjes en zand mee in het rioleringsstelsel worden meegevoerd. Ook toezicht putten kunnen zo vol geraken.
  2. Als je rioleringsstelsel is verontreinigd door overtollige vetresten, zandophopingen en vernauwingen. De verontreiniging zorgt ervoor dat het debiet van je riolering drastisch verkleint.
  3. Als je rioleringsstelsel gebreken vertonen. Je kan het eventueel zelf ontdekken met het blote oog en indien niet ga je het zeker ondervinden aan die typische, onaangename geur.

Reiniging van je rioleringsstelsel

De Rioolkrak raadt je aan om je rioleringsstelsel op regelmatige basis preventief te reinigen. Zeker als je op punt staat om met vakantie te vertrekken. Je mag er niet aan denken om terug uit vakantie te komen en dit te moeten vaststellen… Laat je mooie vakantie achteraf niet verpest worden met je woning of appartement die onder water staat. Dit verdient niemand.

De ontstoppingsdienst van De Rioolkrak is specialist in het reinigen van je rioleringen en verwijderen van overtollig vuil. Voor het opsporen van geurhinder of defecten aan de leidingen, zet de Rioolkrak de modernste opsporingstechnieken in, namelijk rookdetectie of camera inspectie. Zo komen we op plaatsen waar je niet meteen aan kan en worden er brekingswerken vermeden.

De Rioolkrak helpt je uit de nood maar doet nog veel meer

De Rioolkrak komt je onmiddellijk uit de nood helpen. Naast het direct oplossen van problemen, kan De Rioolkrak je ook bijstaan bij het openen van een schadeclaim voor de opgelopen schade, indien deze wordt gedekt door je brandverzekering.

Wij geven je advies over de te volgen procedure, het opstellen van de schadeclaim en indien je dit wenst, komen wij deskundig advies geven bij de expertise. Jij bent onze klant, jij verdient onze totaalservice van a tot z.

Bel ons op het gratis nummer 0800 26 660 of maak een afspraak via het aanvraagformulier.

Eén reactie

  1. Hanne Symons schreef:

    Bedankt aan de mannen van rioolkrak die ervoor gezorgd hebben dat onze riolering weer proper is! Met het stormweer is onze garage tweemaal onder gelopen. Gebeld naar rioolkrak, zij hebben binnen het half uur twee mannen gestuurd. Ondanks dat hun dienst eropzat en ze goede kledij aanhadden zijn ze er voor 100% tegenaan gegaan… na 1,5uur en veel verassingen later (putjes waar we zelfs nog het bestaan niet van wisten) hebben ze alles proper gemaakt, uitgespoten en alles opgekuisd. Dat noem ik nu eens service! 1000 maal dank! Eindelijk met een gerust hart kunnen slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *